Edith Brocken is aangesloten bij Ergotherapie Nederland en Kwaliteitsregister Paramedici

Home / Over ons / Britt Edelstein


  • Opleiding tot ergotherapeut

    Mijn naam is Britt Edelstein. In 1989 ben ik geboren in Emmen. Sinds 2016 woon ik met mijn man in Bodegraven en in de afgelopen jaren zijn daar een hond en twee kinderen bij gekomen. Ik kom uit een ondernemers gezin en werkte sinds mijn studie aan de Hospitality Businessschool ook in het bedrijfsleven. Tot ik merkte dat ik hier niet gelukkig van werd. Ik mistte voldoening en wilde graag iets kunnen betekenen in het leven van anderen. In 2018 startte ik met de omscholing ergotherapie. Naast een gezin en een baan was dat misschien niet de makkelijkste weg, maar nu ik ben afgestudeerd kan ik vol overtuiging zeggen dat dit het meer dan waard is geweest.

  • Studie

    Tijdens mijn studie heb ik stagegelopen in een eerstelijns praktijk gespecialiseerd in ALK (Aanhoudende Lichamelijke Klachten) en in een verpleeghuis op de GRZ-afdeling (Geriatrische Revalidatie), somatische zorg en PG (psychogeriatrie). Tijdens beide stages werd het voor mij al gauw duidelijk dat mijn passie bij de werkende doelgroep ligt. Want het zal je maar gebeuren; je staat midden in het leven. Zonder er echt bij stil te staan zorg je dagelijks voor jezelf en je gezin. Je gaat gezellig uit eten met vrienden. Werkt zo nu en dan wat aan je conditie, omdat je denkt dat dat wel verstandig is om te doen. Je gaat met plezier naar je werk en krijgt misschien nog eens een keer een promotie. En dan, van de een op de andere dag (of misschien juist heel geleidelijk) merk je dat dit allemaal niet meer zo vanzelfsprekend is als het ooit was. Het voelt voor mij als een voorrecht om jou bij te staan in deze uitdagende tijd in je leven. Om samen te kijken wat er wel kan en hoe jij op jouw manier jouw mooiste leven kan leven.

  • Ergo & Arbeid

    Eind 2021 en begin 2022 doorliep ik mijn afstudeeropdracht waarbij ik onderzoek deed naar de effectiviteit van de Activiteitenweger bij Long Covid. In 2022 kwam ik (opnieuw) in contact met Edith, Astrid en Fleur. Er was direct een klik en met veel enthousiasme besloten we na mijn afstuderen samen te gaan werken. Als een logisch gevolg hierop heb ik de cursus “Weer aan het Werk” gevolgd. Deze cursus is ontwikkeld door collega Edith Brocken. Sinds 1 juni 2022 mag ik me officieel bij het team van Ergo en Arbeid voegen. Ik heb er ontzettend veel zin in!